Runous 2008 -verkkosivusto

Moro vaan, hyvä viaras. Sää oot just saapunu Nuaren Voiman Runous 2008 -numeron veppisivuille. Numero oli olevinaan jonkimmoinen katsaus vuaren 2008 runouteen, vaikka eihän se sitä oikeesti ollu, tiätenkään, ku runous on niin mahrottoman iso, ettei se mahru millään yhteen lehteen. Sen alateemana muuten oli ääni. Entäs nää sivut sitte? No, täältä sää löyrät kaiken maailman juttuja, joita me ei saatu ängettyä lehteen, joten ei kai täsä muuta ku käyt rohkeesti peremmälle vaan.

» Katto lehren sisälmykset
» Tilaa Nuari Voima

Digitaaliset debytantit

Harri Pöyhönen: Videoruno Aika, avaruus. Katso video...

Teema kuvassa

Marina Ciglar: Yksityiskohta teoksesta Ääni (Teema kuvassa, NV 2/09).

Esseitä & kirjoituksia

Miia Toivio & Marko Niemi: Pääkirjoitus

Teemu Manninen: Äänirunous nykytaiteena ja suullisena perinteenä (tulossa)

Daniela Floman: Runouden arvottamisesta – kriitikon näkökulma. Helsingin Poetiikkakonferenssissa 16. elokuuta 2008 pidetty esitelmä. (tulossa)

Oman äänen jäljillä

Miten oma ääni jakselee nykyään? Onko se viskattu historian romukoppaan, vai onko se yhä lähellä runoilijoiden sydäntä? Kysyimme lehden debytanteilta, mitä oma ääni merkitsee heille. Lue vastaukset...

Runoja lehden debytanteilta

Irina Javne: Runoja

Timo Harju: Runoja

Einari Paakkanen: Runo

Pilvi Pääkkönen: Runoja

Kristian Blombergin runoja voi lukea RUNOUSnOPPIA-blogista.

Muita ääniä

Satu Kaikkonen: Kuvarunoja

Olli-Pekka Tennilä & Kristian Blomberg: Luuppiruno (tulossa)

Ralf Andtbacka: Pohjalaista gotiikkaa. Katkelma kirjasta Österbottnisk gotik suomeksi.

Eiríkur Örn Norðdahl: Runoja

Eiríkur Örn Norðdahl: Úr órum Tobba. Videotallenne äänirunoesityksestä Scream-festivaaleilla Torontossa 8. heinäkuuta 2008.

Kirjoittajat

Ralf Andtbacka on vaasalainen runoilija Kristian Blomberg on jyväskyläläinen runouden ystävä ja Tuli&Savun toimittaja Marina Ciglar on helsinkiläinen kuvataiteilija Daniela Floman on Kritiker-kirjallisuuslehden päätoimittaja Irina Javne on espoolainen runoilija ja kouluttaja Timo Harju on turkulainen runoilija ja opiskelija Satu Kaikkonen on opettaja ja runoilija Teemu Manninen on helsinkiläinen runoilija ja kirjallisuudentutkija Marko Niemi on espoolainen suomentaja ja Nokturno.org-sivuston päätoimittaja Eiríkur Örn Norðdahl on Helsingissä asuva islantilainen runoilija Einari Paakkanen on helsinkiläinen runoilija ja opiskelija Pilvi Pääkkönen on helsinkiläinen runoilija Harri Pöyhönen on helsinkiläinen yrittäjä ja kirjoittaja Miia Toivio on helsinkiläinen runoilija, opettaja ja runousaktivisti