Menneisyysgeneraattori
Menneisyyttä käsittelevä tekstigeneraattori.
Text generator dealing with the past.
Digitaalista ja kokeilevaa runoutta
Digitaalisessa ympäristössä generaattori on usein koodipohjainen runoympäristö, jossa runoilija tai lukija voi valikoida ja muokata runoon kuuluvia ääni- tai tekstielementtejä. Koodi määrittelee sen, millaisia elementtejä syntyy tai tulee lukijan näkyville. Juri Joensuu määrittelee generaattorin laveammin “laitteeksi tai järjestelmäksi, joka synnyttää (generoi) tekstiä” (Joensuu 2012, 123) viitaten siihen, että tekstigeneraattorin historia ulottuu jo digitaalista aikaa edeltävään kirjallisuushistoriaan. Ehkä tunnetuimpia kotimaisia runogeneraattoreita on Leevi Lehdon Google -runogeneraattori, joka levisi aikanaan laajalle. Generaattori voi olla myös osallistava, kuten Teemu Tuovisen Ruumena -teoksessa. Generaattori nivoutuu jossain määrin myös menetelmällisen runouden käsitteeseen, sillä se toimii usein jollakin menetelmällisellä periaatteella.
Muistiinpanoja
Lisälukemistoa
Menneisyyttä käsittelevä tekstigeneraattori.
Text generator dealing with the past.
Eino Leinon säkeistä ammentava runogeneraattori.
Poem generator based on Finnish poet Eino Leino’s (1878–1926) verses.
Sosiaalista kömpelyyttä ja kiusaantumista tutkiva teos. Järjestelmä yrittää päätellä miten ulkomaailman kanssa tulisi olla tekemisissä tulkitsemalla sitä, miten käyttäjät toimivat.
Flounder is a web installation that explores social awkwardness. The system tries to engage with the outside world by analysing and interpreting interaction it has with the audience.
Interaktiivinen teos, joka kääntää vihapuheen universaaliksi rakkaudeksi.
Interactive work translating the noise of hatred into an universal “speech – 2 – <3”.
Kotimaisten kielten keskuksen 1930-luvulla kerättyyn sananparsiaineistoon perustuva huoneentaulugeneraattori.
Haustafel generator based on a large collection of sayings gathered in the 1930’s in Finland.