Nokturnon podcast

Täällä voit kuunnella Nokturnon podcasteja digitaalisesta ja kokeilevasta runoudesta. Sarjaa tuottaa Juha Rautio.
Alempaa löydät myös Digitaalisen kirjallisuuden hanke di.ki:ssä syntyneet, Matti Kangaskosken juontamat podcastit.
 
 

 

Nokturno podcast 3: Taneli Viljanen

Kuva: Taneli Viljanen

Nokturnon kolmannessa podcastissa vieraana on vuonna 2009 ensimmäisen teoksensa Kaksiosainen mies (Gummerus) julkaissut kirjailija ja monialainen taiteilija Taneli Viljanen.

Haastattelussa keskustellaan muun muassa kokeellisesta proosasta Suomessa, Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran vaiheista sekä äänitaiteen yhdistämisestä kirjallisuuteen. Aiheina ovat myös Viljasen tuotannossa keskeiset monimediainen kirjoittaminen sekä kirjallisuuden lajien välillä liikkuminen ja lajien rajojen kyseenalaistaminen.

 

 

 

 

 

 

Nokturno podcast 2: Miia Toivio

Kuva: Miia Toivio

 

Juha Raution vieraana Nokturnon toisessa podcastissa on runoilija ja kirjoittamisen opettaja Miia Toivio.

Toivion esikoisteos Loistaen olet (Teos) ilmestyi vuonna 2007. Haastattelu ulottuu 2000-luvun alun runoklubitoiminnasta erilaisiin yhdessä luomisen tapoihin ja esiintymiseen. Keskustelun aiheina ovat myös menetelmällisyys kirjoittamisessa ja kokeellisuuden merkitys runokentälle eri vuosikymmeninä.

 

 

 

 

 

 

Nokturno podcast 1: Karri Kokko

 

Karri Kokko
Kuva: Karri Kokko

Juha Raution vieraana Nokturnon uudessa podcastissa on runoilija Karri Kokko. Esikoisteoksensa Uno Boyn (WSOY 1982) jälkeen Kokon seuraava runoteos ilmestyi 2005. Keskustelussa Kokko muistelee 80-luvun julkaisemattomia teoksiaan sekä kertoo kirjallisista ja muista taiteellisista vaikutteistaan.

Luomme katsauksen myös 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen blogikulttuuriin sekä sivuamme visuaalista runoutta. Nokturnon podcastsarjassa runoilijat päästetään ääneen puhumaan teoksistaan ja runouskäsityksestään.

 

 

 

 

 

Digitaalisen kirjallisuuden hanke di.ki:n podcastit

Runoilija-tutkija Matti Kangaskosken vetämässä podcast-sarjassa keskustellaan tieteen tekijöiden ja taiteilijoiden kanssa digitaalisen ympäristön vaikutuksesta kirjallisuuteen ja kulttuuriin, lukemiseen ja kirjoittamiseen.