Kathryn Hummelin residenssi alkaa – osallistu teokseen!

Nokturnon syksyn 2019 digitaalisen residenssin runoilija Kathryn Hummel on australialainen kirjailija ja tutkija. Sukupuolen, postokolonialismin, urbaanin ympäristön ja matkustamisen teemoja teoksissaan käsittelevä Hummel tuo Nokturnon digitaaliseen residenssiin paikantumisen, luontosuhteen ja tekijyyden kysymyksiä käsittelevän kokonaisuuden.

Sunset Cento koostuu avoimen kutsun kautta tulleista teoksista, jotka yhdistyvät digitaalisella alustalla moniääniseksi ja -mediaiseksi sivustoksi, aiheenaan auringonlasku. Hummelin runoutta, proosaa ja monitaiteellisia teoksia on julkaistu useassa eri maassa ja hän on ollut ehdokkaana mm. Pushcart Prize- palkinnon saajaksi. Hän on myös tohtori narratiivisen etnografian alalta.

Sunset Centon tausta-ajatuksena ovat tavat, joilla yksilö voi mietiskellä, muistaa, pysyä tietoisena ja pohtia olemassaoloaan ja yhteyttään luonnolliseen maailmaan. Samalla projekti tarjoaa osallistujilleen digitaalisen mahdollisuuden osallistua yhteisöön, joka luo ja tallentaa fragmentteja itsessään analogisesta tapahtumasta eri ajoissa ja paikoissa, sen mukaan missä itse kunkin kohtaama auringonlasku tapahtuu. Osallistujat pääsevät mukaan luomaan ja osallistumaan projektiin, jossa lopputulos on kaikkea muuta kuin ennalta-arvattava. Voit osallistua niin tekstipohjaisilla runoilla tai runonpätkillä, videoilla, kuvilla kuin äänitiedostoillakin.

Hummel työskentelee residenssissä 4. marraskuuta alkaen, mutta avoin haku teokseen alkaa jo nyt. Lisää tietoa Sunset cento -teoksesta ja osallistumisohjeet löydät täältä.