Interaktiivinen sukellus punaisen maailmaan – Tuija Välipakan residenssiteos on julkaistu!

Runoilija Tuija Välipakan Nokturnon digitaalisessa residenssissä syntynyt One Hundred Red Things in Summer 2018 on paitsi interaktiivinen teos myös kokonaan uusi sadan runon kokoelma! Välipakka sukelsi marraskuun residenssin aikana kesällä ottamiensa valokuvien sarjaan. Nyt runot ja valokuvat yhdistyvät pelilliseksi kokonaisuudeksi, johon lukijat pääsevät tutustumaan Nokturno.fi-sivuilla.

Menetelmällisin keinoin syntyneet ja valikoituneet valokuvat saavat teoksessa seurakseen monipuolisia runoja, jotka tuovat näytön täydeltä kesää talven pimeimpään aikaan. Teoksessa lukija pääsee yhdistelemään valokuvia ja runoja, ja näin pohtimaan sekä kuvan ja tekstin välisiä suhteita että havaitsemista. Oikeita vastauksia on, mutta väärät vastaukset voivat olla yhtä hedelmällisiä.
”Kuu kuljeskelee ympyrää kuin sateeseen jätetty kosija
nyt se sohii kepillään pimeitä nurkkia, nyt se jo ulvoo

pelkään, että se kompastuu ja nolaa itsensä entisestään

avaan ikkunan ja päästän sen huoneeseen”

One Hundred Red Things In Summer 2018 -teos jää Nokturnon sivuille ilmaiseksi saataville. Välipakan residenssin aikana kirjoittama Residenssipäiväkirja löytyy myös edelleen tutusta osoitteesta. Teokseen pääset tutustumaan osoitteessa residence3.nokturno.fi/red/

Tuija Välipakka oli Nokturnon virtuaalisen residenssiohjelman kolmas taiteilija. One Hundred Red Things In Summer 2018 -teoksen toteutus syntyi Välipakan ja web designer Teemu Tuovisen yhteistyönä.

Digitaalista residenssiä, kuten muutakin sivuston toimintaa rahoittaa Koneen säätiö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö kulttuurilehtituella.

Haku ensi vuoden digitaalisiin residensseihin alkaa tammikuussa, pysy kuulolla!