Nokturnon kevään digitaalinen residenssi on alkanut!

Nokturnon digitaalisen residenssin virtuaaliset ovet ovat jälleen auki! Tällä kertaa residenssirunoilijana työskentelee äänitaiteilija Olli Aarni. Aarni on äänitaiteilija, jonka levyjä on julkaistu useissa eri maissa. Hän toimii myös kustannustoimittajana ja kolumnistina sekä toimittaa omaa musiikkiohjelmaa Bassoradiossa.

Residenssin aikana Aarni luo kokonaan uuden äänellisen aakkoston, jonka pohjalta hän residenssin lopuksi äänellistää kaksi alunperin kirjoitettuna ilmestynyttä runoa. Ääniaakkoset jäävät yleisön vapaaseen käyttöön. Residenssin aikana 9. – 30.4. Nokturnon kävijöillä on mahdollisuus seurata Aarnin työskentelyä työpäiväkirjan kautta. Siinä hän avaa prosessia aakkosten synnyn taustalla. Työpäiväkirjasivun kautta yleisöllä on myös mahdollisuus keskustella Aarnin kanssa läpi residenssijakson.

Residenssityöskentelyä pääset seuraamaan osoitteessa täältä. Residenssin jälkeen Nokturno julkaisee Aarnin käsittelyn läpikäyneet runot uudessa äänellisessä asussaan.

Nokturnon digitaalinen residenssi on 2017 aloitettu, kaksi kertaa vuodessa järjestettävä virtuaalinen residenssiohjelma, jossa runoilijalla tai taiteilijalla on mahdollisuus hyödyntää sivuston virtuaalista residenssitilaa ja digitaalisia keinoja työskentelyssään. Residenssi toteutetaan WSOY:n kirjallisuussäätiön rahoituksella.

(Logo: Lauri Hei)