Nokturnolle Nuori Voima -palkinto!

Kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liitto on myöntänyt Nokturnolle Nuori Voima -palkinnon! Palkintoa on jaettu vuodesta 1993 ja se myönnetään sivustolle ennakkoluulottoman ja uutta luovan kirjallisuuden mahdollisuuksien edistämisestä.

Päätöksen tehneen hallituksen puheenjohtaja Matti Kangaskoski sanoo Nokturnon luoneen kasvualustan digitaalisia keinoja käyttäville teoksille. ”Digitaalisen, verkkoa hyödyntävän ja monitaiteisen runouden ja muun kirjallisuuden julkaisijana Nokturno on Suomen kontekstissa ainutlaatuisen tärkeä” Kangaskoski toteaa tiedotteessa. Erityistä kiitosta saa Nokturnon digitaalinen residenssi, jota kiitellään ennennäkemättömien mahdollisuuksien tarjoamisesta.

Palkinto ojennetaan tänään perjantaina 17.5. Nuori Voima -klubilla Helsingissä. Lisää tietoa myöntöperusteista löytyy Nuoren Voiman Liiton sivuilta.

Palkinto on työryhmälle rohkaiseva ja kannustaa jatkamaan nykyrunouden kirjon esilläpitämistä ja uudenlaisen runouden kasvualustana toimimista. Nokturnon työryhmä, päätoimittaja Virpi Vairinen, sivuston ja digitaalisten residenssien web designer Teemu Tuovinen sekä avustava toimittaja ja sivuston graafikko Lauri Hei kiittävät tunnustuksesta!

Nokturnon taustalla on runoyhdistys Nihil Interit ry. ja sivuston toimintaa rahoittavat Koneen säätiö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö kulttuurilehtituella.

Lue Nokturnon historiasta täältä.