Nokturno hakee uutta päätoimittajaa!

Runoyhdistys Nihil Interit ry:n ylläpitämä digitaalisen ja kokeilevan runouden sivusto Nokturno hakee uutta päätoimittajaa vuoden 2022 alusta alkaen.

Vuodesta 2005 toimineen sivuston päätoimittaja kokoaa 4-6 kertaa vuodessa ilmestyvät numerot, koordinoi sivuston projekteja ja pitää yhteyttä yhteistyökumppaneihin. Tehtävässä edellytetään alan tuntemusta ja kiinnostusta sen kehitystä kohtaan, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä sujuvaa suomen ja englannin osaamista. Päätoimittajaksi voi hakea myös työparina.

Työssä Nokturnon päätoimittajana pääset näkemään läheltä sekä kotimaisen että ulkomaisen digitaalisen ja kokeellisen runouden kukoistavan alan. Työhön kuuluvien yhteistyöverkostojen kautta pääset tutustumaan uusiin tekijöihin ja suuntauksiin ja olet vaikuttamassa siihen, minkälaisia mahdollisuuksia digitaalisen kirjallisuuden tekijöillä ja lukijoilla sekä Suomessa että kansainvälisesti on. Sivustolla on myös perinteisesti ollut matalat raja-aidat muihin taiteenlajeihin, kuten äänitaiteeseen, visuaalisiin ja esittäviin taiteisiin sekä kokeellisia ja uusia kirjallisuuden lajeja käsittelevään akateemiseen ja esseistiseen kirjoittamiseen.

Päätoimittajana vastaat edellämainittujen lisäksi sivuston toiminnan budjetoinnista, talousseurannasta ja rahoitushauista yhteistyössä Nihil Interitin hallituksen kanssa. Vastuualueisiin kuuluu myös tiedotus, ensisijaisesti sosiaalisen median kautta. Ohjelmointitaitoja ei vaadita, mutta päätoimittajan työhön kuuluu myös sivuston WordPress-pohjaisen julkaisujärjestelmän käyttö.

Tässä työssä uudet projektit syntyvät usein vuoropuhelussa yksittäisten ja institutionaalisten toimijoiden kanssa, ne voivat olla uusia teoksia, teosten tuotantomalleja tai esimerkiksi tapahtumia. Etsimmekin tekijää, jolla on avoin suhtautuminen erilaisiin teoskonsepteihin ja yhteistyömalleihin sekä halua kehittää sivuston toimintaa ja alaa laajemmin yhteistyössä sekä jo olemassaolevien että uusien kumppanien kanssa. Tukena työssä on Nokturnossa vuosien varrella toimineiden tekijöiden verkosto, josta löytyy osaamista niin ohjelmoinnista kuin graafisesta suunnittelusta ja kääntämisestäkin.

Työ on osa-aikainen ja viikoittainen työmäärä vaihtelee toimitusprosessin ja projektien vaiheiden mukaan. Tämänhetkinen rahoitus mahdollistaa 500,00 euron kuukausipalkan vuoden 2022 loppuun, mikä edellyttää noin 20% kuukausittaista työaikaa. Työ alkaa 1.1.2022 tai sopimuksen mukaan tammi-maaliskuun aikana.

Toivomme hakemukset 5.11.2021 mennessä osoitteeseen . Liitä mukaan hakemukseen ansioluettelosi. Valitut hakijat kutsutaan haastatteluun marras-joulukuussa ja valinnasta ilmoitetaan joulukuun aikana.

Lisätiedot ja kysymykset:
Juha Rautio
hallituksen puheenjohtaja/Runoyhdistys Nihil Interit ry