Mikael Brygger on Nokturnon digitaalisen residenssin ensimmäinen taiteilija

Ensimmäiseksi residenssirunoilijaksi valittu Mikael Brygger työskentelee lokakuun puolivälistä alkaen kuukauden ajan runouden ja pelillisyyden kysymysten parissa.

Mikael Brygger etsii työskentelynsä aikana vastauksia kysymyksiin kuten mitä runouden pelillistäminen tarkoittaa ja millaista olisi pelillinen runous. Residenssin aikana päivittyvässä blogissaan Brygger raottaa innoituksensa ja työskentelynsä lähtökohtia, avaten samalla oven kuvitteellisten ja käynnissä olevien projektien ja kollaboraatioiden − ongelmien tunnistamisen ja ratkaisujen löytämisen − maailmaan.

Blogin lisäksi Bryggerin residenssijakson aikana rakentuu kolme kertaa viikossa täydentyvä pelillisen runouden työkalupakki (Y/N). Bryggerin omista teksteistä sekä vieraskirjoituksista koostuva kokonaisuus on oma pienimuotoinen julkaisunsa, idea- ja käsikirja kaikille peleistä ja (digitaalisesta) runoudesta kiinnostuneille.

”Peleillä on sääntönsä – leikin kielioppi. Runoudella on keinonsa – metaforien hyperlinkit, toiston palavat kaviot.”
− Mikael Brygger

Mikael Brygger on kirjallisuuden ja muiden taiteiden välisistä rajapinnoista kiinnostunut runoilija. Hän on kirjoittanut kolme omaa runoteosta, viimeisimpänä Tuuliatlas (2014), sekä tehnyt yhteistyöteoksia toisten runoilijoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa. Viime aikoina Brygger on työskennellyt muun muassa pelilliseen, digitaaliseen, konkreettiseen ja visuaaliseen runouteen liittyvien projektien parissa. Brygger on Osuuskunta Poesian perustajajäsen. Aikaisemmin hän on muun muassa päätoimittanut runouslehti Tuli&Savua ja toiminut aktiivisesti kirjallisuusyhteisöissä.

Nokturno toivottaa Mikaelin tervetulleeksi sivuston ensimmäiseen digitaaliseen residenssiin!

Nokturnon virtuaalinen residenssiohjelma antaa vuosittain kahdelle runoilijalle tai taiteilijalle mahdollisuuden työskennellä runouden ja digitaalisuuden kohtaamispisteiden parissa. Residenssi toteutetaan WSOY:n kirjallisuussäätiön rahoituksella.