Hae Nokturnon syksyn 2018 digitaaliseen residenssiin!

Haku Nokturnon syksyn 2018 digitaaliseen residenssiin alkaa! Kolmatta kertaa järjestettävä residenssi on kestoltaan 2-4 viikkoa ja se ajoittuu sopimuksen mukaan loka-marraskuulle 2018. Paikkaa voivat hakea runoilijat tai taiteilijat, jotka työskentelyssään hyödyntävät runoutta.

Nokturnon digitaalinen residenssi on virtuaalinen residenssi, joka painottaa digitaalisia keinoja osana runouden prosesseja. Tekijälle annetaan käyttöön yhdessä sivuston työryhmän kanssa suunniteltava virtuaalinen tila, jota voi hyödyntää haluamallaan tavalla. Tekijällä on useita erilaisia työskentelymahdollisuuksia ja digitaalisuus voi olla läsnä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
– digitaalisessa muodossa olevan teoksen luominen ja sen julkaisu
– teosprosessi, jota sivuston kävijöiden on mahdollista seurata
– internetympäristöä hyödyntävä vuorovaikutuksellinen kokonaisuus
– digitaalisuuteen ja runouteen liittyvä tutkimuksellinen projekti

Residenssirunoilijan tai -taiteilijan (myös parit tai työryhmät voivat hakea) valinta tapahtuu työsuunnitelman pohjalta. Valittavalla runoilijalla/taiteilijalla on mahdollisuus ideoida, mitä kaikkea digitaalinen residenssi juuri hänen työskentelyssään voisi tarkoittaa.

Residenssin aikana on myös mahdollisuus saada teknistä tukea toteutukseen liittyvissä kysymyksissä. Kauden pituus sekä päivittäinen työskentelyaika riippuvat toteutustavasta. Tekijän fyysinen sijainti on vapaavalintainen ja residenssijakson aloitusajankohta on neuvoteltavissa. Omien työvälineiden käyttöä työskentelyn aikana suositellaan. Residenssiajalta maksetaan palkkio, joka on suuruudeltaan tuhat euroa.

Kysymyksiin vastaa Nokturno.fi:n päätoimittaja Virpi Vairinen, . Hakemusten liitteineen (työsuunnitelma sekä cv) tulee olla perillä em. osoitteessa viimeistään 31.7.2018. Aiemmat residenssitaiteilijat ovat olleet Mikael Brygger (pelillinen runous, syksy 2017) ja Olli Aarni (äänirunous, kevät 2018).