Hae Nokturnon residenssiin!

Digitaalisen ja kokeellisen runouden sivusto Nokturno.fi ilmoittaa haettavaksi paikan digitaaliseen residenssiin. Toista kertaa järjestettävä residenssi on kestoltaan 2-4 viikkoa ja se ajoittuu huhti-toukokuulle 2018. Paikkaa voivat hakea runoilijat ja taiteilijat, jotka työskentelyssään hyödyntävät runoutta.

Nokturnon digitaalinen residenssi on virtuaalinen residenssi, joka painottaa digitaalista runoutta ja digitaalisia keinoja osana runouden prosesseja. Tekijälle annetaan käyttöön virtuaalinen galleria-/työskentelytila ja hän voi hyödyntää sitä haluamallaan tavalla. Tekijällä on useita erilaisia työskentelymahdollisuuksia ja digitaalisuus voi olla läsnä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
– digitaalisen teoksen luominen ja sen julkaisu Nokturno.fi-sivustolla
– teosprosessi, jota sivuston kävijöiden on mahdollista seurata
– digitaalisia keinoja ja internetympäristöä hyödyntävä vuorovaikutuksellinen kokonaisuus
– digitaalisuuteen ja runouteen liittyvä tutkimuksellinen projekti, jota sivustolla kävijöiden on mahdollista seurata

Valinta tapahtuu työsuunnitelman pohjalta ja valittavalla runoilijalla/taiteilijalla on mahdollisuus ideoida, mitä kaikkea digitaalinen residenssi juuri hänen työskentelyssään voisi tarkoittaa. Residenssiaikana on myös mahdollisuus saada teknistä tukea toteutukseen liittyvissä kysymyksissä.

Residenssikauden pituus sekä päivittäinen työskentelyaika riippuvat toteutustavasta. Tekijän fyysinen sijainti on vapaavalintainen ja residenssijakson aloitusajankohta on neuvoteltavissa. Omien työvälineiden käyttöä työskentelyn aikana suositellaan. Residenssiajalta maksetaan kokonaispalkkio, joka on suuruudeltaan tuhat euroa.

Kysymyksiä ja tiedusteluja aiheesta voi lähettää osoitteeseen . Hakemusten liitteineen (työsuunnitelma sekä cv) tulee olla perillä em. osoitteessa viimeistään 15.2.2018.

Nokturnon digitaalista residenssiä rahoittaa WSOY:n kirjallisuussäätiö. Ensimmäinen digitaalisen residenssin runoilija syksyllä 2017 oli Mikael Brygger.